Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми се отваря багажника от бутона в джабката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми се отваря багажника от бутона в джабката

Когато го натисна този бутон, чувам как цъка релето или каквото е там..., но не мога да отворя капака на багажника по този начин. Единствено чрез ключ. Няма да ви кажа как се прецаках на една газстанция като забравих ключа за запалването авътре в багажника и как точно в този момент ми дефектира и отварянето на багажното отделение дрез бутона в джабката. Добре че в къщи имах резервен ключ че ходих да го взема...голям майтап беше
    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

и на мене не ми работи това бутонче симптомите ми са съшите, но все не ми остава време да го оправя, може би ще го оправя когато и аз като тебе се прецакам с ключовете типично по български нали а за проблема мога да ти кажа и съм 99% сигурен че е от механизма на багажника има там едни жички те се прецакват(късат, изваждат и т.н.)
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Много тъпо е измислено минаването на кабелите от купето към багажника) При мене като се скъса се оказа, че няма дължина и се наложи да удължавам кабели. Гледай само спойките да не попаднат точно на прегъванията. Така става ОК.

Comment

И къде се намират тези жички?
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
          И къде се намират тези жички?
          кои по-точно? жички има и на самия механизъм и по цялото трасе от бутона до механизма, но най-често проблеми се получават на сгъвката на багажника или по-точно там където жичките минават от купето към капака на багажника или в близост до самия механизъм.....даже на срещата в Бургас колегата тайфун показа нагледно на неговата 164-ка за какво става въпрос, но там нещата са малко по-различни.
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

проблема сам го решил с 1 ден ровене

синята и черната жица ( ако не се лъжа ) при сгъвката се кусат окасляват и тнт
            хубаво оправяш ги и пак не тръгва
            отваряш капака от ляви на курмилото дето е с 2 винта и от отдолу има едно реле с бушон на него , ще го познаеш по цъкането
            сменяш бушона и тръгва
            Volvo S80 2.0 T5 180hp
            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Бутона в жабката се регулита от ключалката на багажника!!!!!

Ако си превартял ключалката на багажника в положението в което деактивира бутона в жабката е напълно възможно само да щрака като ко натиснеш и да не се отваря багажника.Пробваи при отворен багажник да превартиш ключа в противоположно положение там кадето пак се вади ключа.

Comment

Kолегата казва, че има цъкане от машинката отзад - значи кабелите са наред. Или ключалката му е превъртяна или има някакво усилие на багажника отзад ??
                При мен след удара отзад се получи същата ситуация, релето щрака чува се от багажника но не отваря , с ключа отваря.
                2 дебели гредички 8-10 см . 1 таопряна на 2 те колонки за пружините в багажника -другата опряна в задната греда/долна част на багажника. 1 червячен крик и за убиране на големо разстояние трупчета . Убиране на междината и леко напъване , проба , напъване докато започна да се отваря от бутона . Още малък напън преди да освободя крика и пак проба , ако всичко е наред край , ако се е върнала гредата още малко напъни.
                Сега е като часовник капака го пускам най-много от 10см отдолу и се затваря много леко. Ако го пусна отгое се получава доста силен удар. Отварянето и от бутон и от ключа е без усилие и напъни.
                Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Абе на мойта първо спря да се отваря от копчето чувам как цъка но не ще. отваря на 10 веднъж после и от ключа спря .
                  Решение ВД 40 в ключалката и сега работи от всякъде перфекно.
                  1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                  2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                  1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

от жичките беше

Проблемът се оказа прекъсната жичка на мястото откъдето всдички те на сноп минават от купето към багажника.беше скъсана и сега нямам проблеми с отварянето ан багажника от бутона
                    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

Comment

И кои позна каде е проблема
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp
                      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

голяма част от проблемите по електрониката на задния капак - отваряне на багажника, осветление на номера, габаритите за мъгла, светлините за заден ход и осветлението в багажника идват от това снопче. проблема е че с годините изолацията се втвърдява и кабела губи еластичността си - изолацията се къса и става комшулък.
                        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Working...
                        X